ReisetipsFå tips og inspirasjon til klasseturen.

Reisetips

Få tips og inspirasjon til klasseturen

Hvor mange skal reise?

Fortell arrangøren om hvor mange elever og ledere som skal være med på studieturen. Hvis dette ikke er helt avklart enda, så prøv allikevel å gi et tilnærmet estimat etter beste evne. Vær oppmerksom på at større avvik kan påvirke prisen.

Ta forbehold om allergier

Det vil alltid være noen i klassen som har en eller annen form for allergi eller intoleranse, når det kommer til ulike matvarer. Ta også med i betrakningen at det kan være av religiøse hensyn. Vårt tips til deg som skal arrangere studieturen er å kreve at alle melder fra om allergier og andre mathensyn ved påmelding.

Sjekk hva som er inkludert

Kontakt arrangøren og finn ut hva som er inkludert i de ulike studieturene dere ønsker mer informasjon om. Det kan være lurt å se nærmere på hva som eventuelt kommer i tillegg. Flere opererer med en pris på oppholdet og reisen i tillegg. Se oversikt over priseksempler (pr elev).

Hotell eller vandrerhjem?

En må være klar over at hvis ikke annet er spesifisert er det ofte snakk om overnatting på et vandrerhjem (tidligere kalt ungdomsherberger/hospits). Spør derfor alltid reisearrangøren om hva som er inkludert i pakken. Det er sikkert mange som ikke er kjent med begrepet vandrerhjem. Kort fortalt er dette rimelige overnattingstilbud, med relativt lav/moderat standard. Det er ofte flersengsrom og felles bad/toalett. Klasseturen.no kan hjelpe dere enten om dere ønsker et ordinært hotell, eller vil overnatte på et vandrerhjem.

Reiseregler

Det bør settes opp ordensregler og reiseregler for turen. Her følger et eksempel på hvordan reiseregler kan se ut.

Retningslinjer elever

Det er viktig at alle elevene følger de regler og tidspunkter som gis av reiseleder for deltakelse, aktiviteter og utflukter. Det er lov å være uenig og argumentere for sine meninger, men når en avgjørelse er tatt og instruksjoner er gitt, skal avgjørelsen respekteres og følges. Telefonen er en fin forsikring for å komme i kontakt med resten av gruppen. Sørg for at den ikke går tom for batteri. Det er ikke på noe tidspunkt lov til å gå inn i grupper på mindre enn tre personer. Tillatelse fra reiseleder skal gis før en elev kan forlate overnattingsstedet. Prøv å bidra til at alle får en fin klassetur. Bruk eller besittelse av noen form for stoff, røyk eller snus er forbudt. Overtredelse av fastsatte regler kan resultere i at eleven blir sendt hjem på egen bekostning. Regler gjelder fra den tiden du reiser hjemmefra til du er hjemme igjen.

Retningslinjer foresatte

Reiseleder må informeres før avreise hvis det er spesielle hensyn som må tas i forhold til mat, sykdom, medisinering eller andre forhold. Ungdommene må selv ha nødvendig/gyldig reiseforsikring for å dekke tap av eiendeler eller ved sykdom. Det er en fordel å ta med et gyldig europeisk helsetrygdkort. Sjekk at har pakket i henhold til listen (se hva skal pakkes?). Data trafikk på mobilen kan være dyrt. Slå av "dataroaming" for å unngå eventuelle kostnader.

Hva skal pakkes?

Pakk praktisk, og gjerne bare det som er nødvendig. Trillekoffert med hjul, ryggsekk eller bag med bærestropper. Merk bagasjen tilstrekkelig. Pakk klær i henhold til avtale om utflukter. Det kan være snakk om alt i fra bading, fjelltur til museum. Pakk også klær i forhold til årstid og temeratur. Ta med pass (uten pass ingen tur), Mobiltelefon, Europeisk helsetrygdkort, Lommepenger, Betalingskort (må gjøres gyldig for bruk i utlandet/oppheve regionssperre), Toalettsaker/medisiner, Godt fottøy, Nødvendig klesskift for tre overnattinger.

Hvorfor Klasseturen?

Alt du trenger i forbindelse med klassetur på en og samme side!

Få et tilbud

Få et uforpliktende reisetilbud tilpasset din klasse. Vi tilbyr reiser over hele verden og svarer din henvendelse i løpet av kort tid.

Reisetips

Det er mye å tenke på når en gruppe skal reise. For eksempel kan det være lurt å kreve at alle melder fra om allergier ved påmelding.

Tjene penger

Dugnad er den beste måten skoleklassen kan tjene penger på. Her finner du en oversikt over populære og godt betalte dugnader.